mandag, desember 5, 2022

GUIDENCE To LEXIA

LEXIA har 45 emneknagger,
og omkring 450 stikkord.
Ved å klikke på stikkordet føres du til emneknaggen, og innleggene, som belyser det du søker.
Hjelp oss til å bli best-mulig. Gi oss tilbakemelding for det du savner og det du vil berike oss med.
Bruk: post@dnkportugal.no

TOPP 15 - Etablering & Relocation

– Som innflytter til Portugal har du behov for råd og hjelp til en rekke tjenester. – Klikk derfor på ”tjenesten” du ønsker, og du vil “underveis” få linker til medlemmenes erfaringer. Hvis emne-siden er tom eller mangelfull, eller om du har informasjon som kan belyse emnet, bruker du kommentarfeltet på denne siden og dine opplysninger vil bli innarbeidet i neste oppgradering fra LEXIA

Helse & Utente

Her er begrepet “bosatt” i skattemessig forstand, helt avgjørende for hvilke helsetjenester du kan få som norsk i Portugal. I praksis har du fire valg. – Velge å være i Portugal som turist i opptil tre måneder / eller søke langtids-opphold som bosatt/residencia i inntil 365 dager i løpet av to år / eller melde utflytting til Portugal, men fortsatt være skattemessig bosatt i Norge / eller melde imigrasjon for å søke å bli notert som skattemessig bosatt i Portugal.

Welcome To

Topp 15 om SKATT

Skatter & Skatteavtalen

For folk flest er begrep som: Bosatt, Utflyttet, Skattemessig bosatt, Globalskatteplikt, – Skattemessig emigrert og Skattemessig IKKE bosatt / Non Habitual Residents, – nye ord som det gjelder å skjønne forskjellen på om du ikke vil bli frustert.

LEXIA

I  2020/21  fikk Clube Norueguese em Portugal / dnkp –  etter søknad, tildelt EØS-midler gjennom EEA – Bilateral Programme, til prosjektet infoBANK

LEXIA er en viktig del av dette prosjektet, samtidig som det ønsker å videreføre erfaringene i en kontinuerlig forbedrings-prosess mot et best-mulig-resultat. 
Ideen er at våre medlemmer formidler sine erfaringer og sin innsikt på til sammen 45 saksområder, knyttet til det å flytte til Portugal, samtidig som brukerene innbys til å sende nye spørsmål og egne opplevelser tilbake til redaksjonskomiteen. 

Alle innlegg som mottas blir så besvart og behandlet og publisert i LEXIA fortløpende.

dine erfaringer - vår kompetanse

Det er ikke sikkert du finner alle svarene du søker i våre 45 emneknagger, men fortvil ikke. Bruk fb-siden til dine spørsmål, og du finner alltid noen som svarer.

%d bloggere liker dette: