mandag, september 25, 2023

Lyrikk & Kunst & Musikk

– LIVSPOETEN –

Jan Kidøy slo seg ned i Alvor, utenfor Coimbra, – Herfra delte han sine observasjoner i ord og bilder, som en leken forteller med treffsikre rim og funderinger. Hver lørdag har han beriket oss med nye dikt, hvorav mange er samlet under emneknaggen: Lørdagsdikt.

EG SKULLE TAKKA

Eg skulle takka deg
for at du gjekk.
Eg skulle takka deg

for alt eg fekk.

Eg skulle takka deg
som for så stille.
Eg skulle takka deg

for alt eg ville.

Eg skulle takka deg
som let att grinda.
Eg skulle takka deg

for klump i bringa.

Eg skulle takka deg
som svann i tåka.

Eg skulle takka deg

or alt eg håpa.

Eg skulle takka deg
for alt eg sakna.

Eg skulle takka deg

som lot meg vakna

Kva om?

Kva om så og sei alt du til no har blitt fortalt berre var løgn og bedrag, dikta ihop til ditt behag av nokon som tjener ei ukjent sak? Kva om ditt opne auge fekk sjå det agnet du så lett beit på? Ville du godta og forstå, eller ville du berre snu deg og gå?

Jan Kidøy

Skål !

Raud eller kvit
– sleng ho hit!
Fargen er alltid fin
så lenge det er ekte vin!
Så dreg eg heim med flaska,
eg ber ho så trygt i taska.
Eg skal handsama ho ømt,
like til ho er tømt.
Men først må eg rydde plass
og finne eit høveleg glas.
Det må sjølvsagt ha stett,
alt må vere rett.
Korken seier ‘plopp’
når eg trekkjer han opp.
Det angar som det skal,
stunda er sakral.
Eit lys er tent,
tusen tankar er sendt.
Så skjenker eg til meg
og skålar for deg!

Tankeflukt

Eg fekk ein tanke,
eller var det to?
Nei, det hugsar eg ikkje no …
Men tanken var god!
Kor kan eg finna han att?
Eg har leita i heile natt …
Å, vindauga stod på glytt!
Vel, då får eg tenke på nytt …
Kanskje ein dag eg ligg i ro
kjem det ein tanke eller to?

Ålegras

Som ålegras
bøyer seg med tidevatnet
fleire ganger dagleg
vert me og dregne
fram og attende
med verda sine
ulike straumar.
Heldigvis har me,
som ålegraset,
eit fast punkt
i botnen.

Litt av deg

Eg ser nok berre litt av deg, resten har du skjult for meg. Men det eg ser er nok for meg heilt til du vil vise deg. Kanskje har eg skjult for deg eit bitte lite snev av meg, å eg kan overraske deg når du står fram for meg. Den dagen du er trygg på meg og eg kan kjenne heile deg vil du forstå at litt av deg var ventetida verdt for meg.

Medlemmene anbefaler også LEXIA...

MED SINE ERFARINGER - som vår kompetanse ..

Jeg vet ikke hvor mange musikkbarer du finner i Portugal, men de jeg har besøkt har alltid gitt mye glede - fra fado til jazz og irske folketoner. - Ofte velger jeg imidlertid en ”Dubliner” – både her i Cascais og «world wide» når jeg ønsker hygge og litt småprat på ukjente steder! - Musikken er folkelig, sangene gjenkjennelige, kommentarene saftige, ølet bittert og tonen raus og romslig. For en ”Dubliner” er noe mer enn en pub, Med bardisk og scene og widescreen TV-sport, og Pils og Guiness og høye glass og masse lyder, unger og bestemødre, turister og fastboende utlendinger, - er atmosfæren åpen og inkluderende og vennlig som i en stor familie. - Derfor er mitt høyst useriøse tips: Prøv en «Dubliner» -
Teologen / Jan Petrus
Jan Petrus Hagberg
Redaktør / Clube Noruegues em Portugal
%d bloggere liker dette: