torsdag, oktober 6, 2022

Glimt fra dnkp-kulturen:

Livspoeten
Teologen / Jan Petrus

LØRDAG 9.april 2022 ble bruk av websiden: http://www.dnkportugal.no, med infoBANK-portalen og LEXIA – demonstrert og offisielt publisert.. Med oss under åpningen deltok skatteekspert Nicolay Nitschke Smidt på nett fra Oslo, mens norsk/portugiseren: Jan Kidøy holdt sin åpningsprolog på TEAMS. Tilstede i salen var dessuten representanter for Lusofonia i Norge, foruten billedkunstneren Gerd-Inger Matre med et utvalg av sine portugisiske akvareller. – Det hele ble avsluttet med en improvisert «flygelkonsert» av 14-årige Fredrik Jensvoll som vakte almen begeistring. – Kort summert ett viktig og flott arrangement med Jan Petrus Hagberg som møtevert og 30 innbudte gjester fra fjern og nær.

 

Casa Cultura Cascais

The world of music & Art

Jazzvokalisten fra Grimstad har flyttet til Portugal etter mere enn 20 år i Roma. - Nå drømmer hun om Lisboa-konsert med Hardanger Storband og Arild Nilsen - når alt igjen åpner en gang.

Start video

Jazz: Nina Jori Pedersen

har blitt dnkp-medlem og flyttet til Portugal og Lisboa-regionen etter snart 20 års eksil i Roma- Som jazzmusiker kom den norske jazz sangeren og låtskriveren Nina Jori Pedersen med sitt første solo album i Norge. – I 2011 bergtok hun Italias jazzzlyttere med albumet «Songs From The Top Of The World», der hun tolket Norske folketoner sammen med italienske jazzmusikere. – Hennes andre album, «So Far So Good», ble senere lansert i Norge  med 7 egne komposisjoner og 3 standard, innspilt med Ninas italienske jazz-trio. Som musiker blir Nina beskrevet som en sval, europeisk mainstream fra Norge og Italia.

EN STILLE STUND

med NRK og Nina Jori Pedersen, hennes liv og melodier, henns musikalske godbiter og hennes vei inn i jazzens rytme og harmonier. – Ta deg tid til å lytte, tenke og føle med din norske sjel i portugisisk utlendighet. Anbefales!  – bruk linken ..

https://radio.nrk.no/serie/tor-de-jazz/sesong/202106/KMTE87000721

"Kom deg ut av dusjen"
BLI på jazz og swing med Jori

 

September er måneden man re-starter gamle og nye aktiviteter, så her kommer mitt forslag:

Kom deg ut av dusjen!!😜
Jeg er sanger, låtskriver, kordirigent og sangpedagog med over 20 års erfaring på alle nivå. Hvis noen skulle være interessert i å finne ut hvordan stemmen lyder også utenfor dusjkabinettet, så send meg en melding!!
Jazz og swing er min dimensjon, men beveger meg også ut i andre lydlandskap, så lenge det ikke er country eller heavy metal.
Jeg har også veldig lyst til å starte et internasjonalt kor her i Lisboa, men det er en annen historie. Kommer tilbake til saken når tiden er inne…
Ha en fin helg.

 mail til:
ninapedersen@libero.it

 
 
 

GERD INGER MATRE - "mitt Portugal i pensel og farger ..."

C29B9645-22FD-4FC9-8DDB-BC348043B7B9_1_201_a

Fra "Release"-utstillingen Lørdag 9.april i Casa Cultura Cascais

UTLYSNING

web-MAGASINET / dnkp, søker en musikkmedarbeider, som på frivillig basis vil skrive og presentere musikk og kultur-begivenheter, med norsktalende som målgruppe.

Vi betaler ingenting, men gir deg coahing og samarbeidsmuligheter til å bli best-mulig i det som interesserer deg.  – Send oss en melding på fb, eller til: post@dnkportugal.no

 

Medlemmene anbefaler også LEXIA...

MED SINE ERFARINGER - som vår kompetanse ..

Jeg vet ikke hvor mange musikkbarer du finner i Portugal, men de jeg har besøkt har alltid gitt mye glede - fra fado til jazz og irske folketoner. - Ofte velger jeg imidlertid en ”Dubliner” – både her i Cascais og «world wide» når jeg ønsker hygge og litt småprat på ukjente steder! - Musikken er folkelig, sangene gjenkjennelige, kommentarene saftige, ølet bittert og tonen raus og romslig. For en ”Dubliner” er noe mer enn en pub, Med bardisk og scene og widescreen TV-sport, og Pils og Guiness og høye glass og masse lyder, unger og bestemødre, turister og fastboende utlendinger, - er atmosfæren åpen og inkluderende og vennlig som i en stor familie. - Derfor er mitt høyst useriøse tips: Prøv en «Dubliner» -
Teologen / Jan Petrus
Jan Petrus Hagberg
Redaktør / Clube Noruegues em Portugal
%d bloggere liker dette: