torsdag, oktober 6, 2022

AKTUELLE klipp fra facebookgruppene

Ragnar Solli

Vininteressert medlem som fremdeles bor i Norge !!Har DNK noen planer om en «felles» vinreise for medlemmer rund om i Portugal ?.

Terje Engø har delt et innlegg.

Jeg håper og tror det snart er tid for å pakke kofferten. Da er dette ett av stedene jeg lengter til. Hav, strand, miljø, mat, drikke….alt i den perfekte kombinasjon.

I år er kanskje leiepriser slik at det kan lønne seg å leie et hus her, istedenfor å bo på hotell om en først tar med seg hjemmekontoret på noen måneders ferie?

For dere som bor i Lisboaområdet må det være fantastisk ha slike perler så nært. For mange år siden vurderte jeg å bosette meg i Sesimbra. Nå tror jeg at jeg ville valgt Sesimbra.

Hallo på en søndag!
Et spørsmål: har noen av dere brakt et husdyr fra Norge til Portugal, mer spesifikt en papegøye, og hvordan gikk det i tilfelle (jeg tenker på burrokratiet)?
Hilsen Walther & «Birdie» P. Meyeri

Norsk spekemat på portugisisk ..

Roar Aune: Det er jo noe spesielt da med lokal skinke fra griser som har gått ute på gården. Blitt servert friske grønnsaker og rester fra vinproduksjonen som holder vel13 % og som har vært happy for å si det sånn før slakting Deretter saltet og røkt i 3 uker i vedfyrt røykhytte til skinka er svart utvendig. Så hengt og tørket en vinter og en sommer. Til slutt servert i terninger så møre som varmt smør. Verdens beste spør du meg. 🤠🇵🇹🍷

Det har vært en lang uke,. Vi må samles og ikke krige, vi må dra lasset i en og samme retning. Det var det jeg lærte i militæret.

På lærerværelset er det snakk om at noen har stjålet viskelæret til Pål, mens en annen har tatt blyantspisseren til Lise. Med andre ord en travel uke .

Hvem som har sagt hva, eller hvem som har gjort hva? Driter jeg i. La oss se frem over med nye spissede blyanter.

Som aldrende person innen it så ser jeg det kan være litt vanskelig og finne ens sti. Man har insta, snap, twitter, fb og de gamle brev-vennene. Total kollisjons kurs spør du meg. Bill.merk: liker tur i skog og mark.

Om det var røyk uten ild eller en popkorn diskusjon får være. Livet går videre . Portugal dreit seg ut på banen i dag. Ok, greit nok når en tenker at en 36 år gamal Madeira vin skal redde stoltheten.

La oss se fremover, horisonten er der og vi er alle vinnere. Ehh der løy jeg igjen , fanken. Uansett ha en fin ukeslutt.

Paul Loe har stilt et spørsmål .

Kan ikke huske at vinteren var SÅ lang. Det påstås vi har hatt en fin vår og nå er det sommer? Vi har hus på Madeira med stor hage. Nå blir det minst 18 mnd vekke fra huset. Hus trives dårlig alene. Heldigvis har vi venner som følger med. Organiserer hagestell en sjelden gang. Inne har luftfuktighet gjort sitt. Mugg på møbler, i kriker og kroker. Vi fikk venner til å bo i huset i flere måneder for at ikke huset skulle bli ubeboelig. Alt av klær, alt annet fra skap og skuffer måtte luftes. Hvordan er det med dere andre som sitter værfast i Norge? Hvordan vil det bli å komme tilbake?

 

Kjerstin Joramo

Kjære Tove og Paul!
Vi er jo i samme båt. Har også venner som er innom og sørger for at vannlåser blir fylt og litt av fuktigheten ikke ødelegger for mye.
Vi både gleder og gruer oss til å komme ‘hjem’ igjen. Vet ikke helt hva som møter oss, men tror at lykken over endelig å være tilbake i Portugal vil overskygge alt annet.
Vi drar ikke før i august, så vi har enda noen uker å leve i spenning og håp.
Ønsker dere en vidunderlig tilbakekomst til Madeira!

Arne Henriques

Jeg har en illustrert utgave av boken «Os Lusiadas» nedtegnet av Luis de Camois. Den referer til sjøfarerne og Jesuittene . Den er skrevet i vers. Jeg kjøpte den på gaten i Lisboa. Den har sikkert en gang tilhørt en ung dame. Hun har analysert versene og skrevet kommentarer og analyser gjennom hele boken som er på 400 sider. Boken er jeg glad jeg eier. Salazar eller ikke Salazar🙂

Leander Zeiner

ENKELT
En klok teolog komprimerte sin tro følgende, etter et hjerteinfarkt han såvidt overlevde:
«Det er i slike situasjoner teologien blir enkel»…

Christopher Markhus Poots har delt en lenke.

Undersøkelsen er en del av et prosjekt som skal gjøre ambassaden bedre i stand til å tilrettelegge for og øke norske forretningsmuligheter og investeringer i Portugal.

Hvis du har spørsmål, send de gjerne til meg på Facebook-melding eller på e-post cmp@osloeconomics.no.

Atle / HUS-prosjekt i Algarve

Men prosessen er lang.…Vi startet vår prosjekt for tre år siden og hadde første spadetak i Mars 2021, men det går tregt fremover.

Arne Dvergsdal

Interessant. Jeg har selv et ruin-prosjekt (gammel vannmølle) på gang i nord. Tre år med byråkrati (tomt grenser til vernet naturområde i Paredes de Coura, distriktet Viana do Castelo). Strikt og strengt, også fordi det er jordbruksområde. Får ikke lov å utvide, eller endre eksteriør. Brukt opp to og en halvarkitekt, haha. Visste ikke om alle irrganger, de heller. Men nå tror jeg det løsner. Det gjorde det også for vår hyggelige og samarbeidsvillige arkitekt, som nå har morspernisjon. 

Gratulerer! Kanskje innflytting neste år?
 

 

Jeg tenker at jeg nå vil fokusere på det beste ved Portugal, og ikke på det verste med Norge og nordmenn, som det ser ut til at vi har tatt med oss til vårt nye hjemland på hel- eller deltid. Obrigado e cumprimentos, Jon S.

Nå blir det kaos :

Tipper at det kommer til å hope seg opp hos tollvesenet.

Nye regler for kjøp utenfor nettet Den nye fellesskapslovgivningen, vedrørende anvendelse av merverdiavgift i e-handel, vil eliminere fritak for moms og tollfranchise på kjøp utenfor samfunnet opp til 22 euro. Vi gjør disse nye reglene kjent for alle CTT-kunder som er registrert på vår tollklaringsportal, eller som nylig har importert et produkt med posten. Lovgivningen trer i kraft 1. juli 2021, og fra den dagen av vil alle kjøp som kommer inn i Portugal, uavhengig av verdien av gjenstanden og datoen den ble kjøpt, være underlagt betaling av merverdiavgift og respektive fortolling. Ikke alt har endret seg. Kunder vil fortsatt ha tilgang til den forenklede tollprosessen for kjøp utenfor samfunnet opp til 150 euro. For dette bør du velge nettbutikker som automatisk belaster manglende merverdiavgift, og sørge for selve avregningen selv. Vi ønsker å effektivisere den nye prosessen. Vi har optimalisert tollklaringsportalen. Import av nettkjøp utenfor samfunnet gjennom CTT, som inkluderer betaling av merverdiavgift og toll (når det er aktuelt), blir enklere og mer automatisert. Og vi skal redusere prisen på fortollingstjenesten (fra € 2 for betaling elektronisk). Se mer informasjon om den nye tariffen som trer i kraft fra 1. juli her.

%d bloggere liker dette: