KLIKK og les om medlemmer som forteller om
ERFARINGER SOM …
– “Our Sardin Story” –
Om sommeren er det fete, saftige sardiner som gjelder i Portugal. Her i landet konsumeres det i gjennomsnitt 13 sardiner per sekund. Året igjennom.
Sardinsesongen varer fra mars/april til september/oktober og er på toppen i juli/august.
Idag spiste Birger og jeg tolv sardiner på utmerkede Cova Funda (Cascais) og bidro til at resten av Portugal kunne ta sardinspisingen med ro i nesten ett sekund.
Arnt Jensvoll
klippfisk & bacalao
Anette Johansson:
Har fått tak i noe veldig bra klippfisk. Er ikke så glad i tomatbasert bacalao. Har du en bra oppskrift på hva jeg kan gjøre med fisken?
———–
Aune Lohmann:
Vi elsker Bacalao her i huset og har mange favoritter. En av de beste og enkleste: vedfyrt brødovn (stekeovn med full gass går også)
Vi bruker en slags glaserte takstein med sidevegger og føtter så de står støtt i ovnen, 1 pr person: 1 stk godt utvannet lombo dvs den tykke delen med skinnet ned. Små løk eller store løkbåter. Små poteter. Mye hvitløk i hele fedd eller hakket. 1+ kopp dvs rikelig olivenolje helles over det hele. Grovmaltsort peper. Grovsalt strøs over potetene. Hele oliven. I vår brødovn tar det ca 35- 40 minutter. Skal være litt sort i kantene men ikke brennt. Og Aune Lohmann Touriga Nacional Reserva til er selvsagt.
———–
TAKK : Dette gjorde succes på skeptiske nordmenn. Grillet i ovnen, kun smurt med Virgin Oil og pepper. Jordskokkpurre med gressløk. Hvitvin/fløte /smør/dill-saus. Sukkerløk. Spinat. Grillet papria/tomat/hvitløk. Kalamatioliven. Bacon.
FIKEN-marmelade?
Camilla Høyer:
Jeg har fantastiske frukt i hagen, fiken. Er det noen som har noen gode oppskrifter på en marmelade eller syltetøy? Noen som har prøvd å lage det her i Portugal? Finner mange gode norske oppskrifter men ikke enkelt å finne konserveringsmiddel i Portugal. Tar alle oppskrifter og råd imot.
Sukker er heilt unødvendig.kok fiken i litt moscatel med kanelstang.fyll i små plastposer og frys.alltid freskt fikensylt
Helstekt smågris
Hei,
er det noen som kan gi meg navn og adresse på gode restauranter som serverer denne delikatessen? – jph